Řešíte nejasnosti s důchody? Šéfredaktor David Budai odpovídá na vaše dotazy

O důchodech píšu už mnoho let a stále častěji se na mě obracejí čtenáři s nejrůznějšími dotazy. Situace začala být neúnosná, proto jsem se rozhodl zavést předplatné pro ty, kteří chtějí mít jistotu, že jim odpovím. Zároveň tím můžete podpořit mou další práci.

Foto: České důchody

Ať už publikuji článek na jakékoliv téma, prakticky vždy mi dorazí i mnoho e-mailových zpráv.

Významnou část korespondence tvoří různé názory na to, jak by měly spravedlivé důchody vypadat a jak by k nim stát měl přistupovat. Jistě nemusím zdůrazňovat, že názory se často odvíjí i od osobního sociálního postavení, a tak třeba v otázce zásluhovosti důchodů pravidelně dostávám zcela opačné postoje a argumenty – od volání po rovném důchodu až po výrazně vyšší zásluhovost.

Nejčastěji mi ale chodí osobní dotazy a žádosti o radu, jak se rozhodnout ohledně důchodu. V roce 2023, kdy probíhaly překotné změny předčasných důchodů, jsem byl doslova zaplaven, šlo o stovky e-mailů. A přestože jsem se snažil na všechny odpovědět, k některým jsem se dostal až po mnoha týdnech a na některé jsem bohužel odpovědět nedokázal. Velké množství zpráv dostávám i nyní, a to nejen kvůli chystané reformě.

Rozhodl jsem se proto zavést novinku v podobně předplatného, v rámci kterého budu na dotazy odpovídat přednostně. Pokud chcete mít jistotu, že se k vašemu dotazu dostanu v co nejkratším čase, můžete využít placenou službu, kterou jsem nyní spustil na platformě Forendors. Jde o dva typy předplatného:

  • Podpora mé práce (60 Kč měsíčně) – Tímto předplatným mě podpoříte v mé další práci. I nadále budou vycházet mé články na portálu České důchody a na platformě Seznam Médium. Ale díky vaší podpoře se budu moci podrobněji věnovat návrhu důchodové reformy a jejímu projednávání. O všem, co se bude dít, vás budu v roce 2024 informovat. Také se budu moci více věnovat návodovým článkům, které patří mezi časově nejnáročnější obsah.
  • Přednostní zodpovězení dotazů (160 Kč měsíčně) – Chcete-li mít jistotu, že na váš e-mail odpovím a budu mít dostatek času se věnovat vaší situaci, můžete vyzkoušet toto předplatné. Pokud se rozhodujete o důchodu a chcete nějakou radu, nebo vás zajímá můj názor na nějaké konkrétní téma, můžete mě kontaktovat a já se vám budu věnovat co nejdříve.

Rád bych odpověděl a pomohl všem. Ale situace začala být neúnosná, proto jsem přistoupil k předplatnému. Věřím, že pokud někdo opravdu potřebuje poradit, tak možnost využije. Předplatné na Forendors se platí měsíčně a můžete ho kdykoliv zrušit. V budoucnu plánuji přidávat bonusové názory nebo PDF návody, které budou určeny exkluzivně pro předplatitele.

Na možnosti předplatného se můžete podívat tady.

Budu rád, když mi dáte vědět, co si o této novince myslíte, kdyžtak mi napište na e-mail [email protected]. A zároveň předem děkuji všem, kteří se rozhodnou mě podpořit, abych mohl svou práci dělat ještě lépe.

Více k tématu