Kontrolní výpočet: Kdy je pro vás nejvýhodnější požádat o důchod, aby byl co nejvyšší

Naše služba vám pomůže s plánováním odchodu do důchodu, abyste o něj požádali v nejlepší možnou dobu a váš důchod byl díky tomu co nejvyšší.

Foto: Adobe Stock

Jen zlomku lidí se vyplatí odejít do důchodu přesně v den, kdy dosáhnou důchodového věku. Mohou za to pravidla v zákonu o důchodovém pojištění, která pracují s takzvanými cykly. Pokud si správně naplánujete odchod do důchodu, můžete na tom vydělat díky vyššímu starobnímu důchodu, který vám bude stát vyplácet až do konce života.

Mnoho lidí přípravu na důchod a plánování vhodného data podání žádosti podceňuje a výsledkem je pak zbytečně nižší důchod.

Takto vypadá finální zpráva s výpočtem.

Co služba Kontrolní výpočet starobního důchodu zahrnuje?

  • Určení data, kdy je pro vás finančně nejvýhodnější odejít do důchodu.
  • Různé scénáře odchodu do důchodu, a to včetně výše očekávaného důchodu. Snadno si tak odchod do důchodu naplánujete s ohledem na konec v práci nebo jiné vaše životní okolnosti.
  • Kontrolu evidovaných dob důchodového pojištění a v případě potřeby také rady, jak je doložit, abyste neměli zbytečně nižší důchod.
  • Srozumitelnou zprávu, ve které najdete výše uvedené informace a rady, jak požádat o důchod. Zprávu vám zašleme v papírové nebo elektronické podobě (ve formátu PDF) nebo obě varianty.

Pro koho je služba určená?

  • Pokud se blíží váš důchodový věk a plánujete v dohledné době požádat o důchod.
  • Pokud zvažujete předčasný důchod a chcete, aby jeho krácení bylo co nejmenší.
  • Pokud se rozhodujete, jestli je pro vás výhodné odejít do důchodu ještě v tomto roce, nebo až v příštím roce. (Pokud chcete konkrétní výpočet důchodu v příštím roce, je možné ho realizovat vždy od konce září, kdy vláda vydává nové důchodové koeficienty pro příští rok.)

Proč je tato služba užitečná?

  • Někdy rozhodují jen dny nebo týdny o tom, jestli váš starobní důchod bude o několik stovek nižší, nebo vyšší. Proto je dobré termín odchodu pečlivě naplánovat.
  • Důchod přiznaný na konci aktuálního roku nebo na začátku dalšího roku se může lišit. Je proto dobré si spočítat, ke kterému datu získáte vyšší důchod.
  • Pomůžeme vám najít nejvýhodnější variantu na vaši konkrétní životní situaci.

Cena služby: 8900 Kč včetně DPH 

Aktuálně přijímáme nové zákazníky. Pokud máte o službu zájem, zašlete nezávaznou objednávku na e-mail [email protected], ozveme se vám.

Odpovědi na nejčastější otázky najdete na této stránce.

Podrobné podmínky služby najdete na této stránce.

Více k tématu