Změřili jsme síly v mozkové posilovně: V Praze probíhá výstava o Alzheimerově chorobě

Výstava „Aby krásné vzpomínky nikdy nezmizely“ s nadsázkou upozorňuje na projevy Alzheimerovy nemoci. Známé české osobnosti na fotografiích s humorem ukazují běžné zážitky nemocných. Až do 15. září si mohou lidé výstavu prohlédnout v Metropoli Zličín.

Zdroj: redakce
V obchodním centru známé osobnosti pokřtily kalendář Všechno je normální.

Prevence proti nemoci

  • zdravý životní styl a jídlo
  • kvalitní spánek
  • hraní si a procvičování mozku
  • pravidelný pohyb
  • koncentrace
  • vztahy s lidmi

V pátek 6. září proběhlo slavnostní zahájení výstavy, kde známé české osobnosti slavnostně pokřtily charitativní kalendář Všechno je normální 2020. Projekt běží pod hlavičku Nadačního fondu Seňorina. V uměleckém kalendáři se osobnosti nechaly vyfotit v situacích, které běžně zažívají lidé s Alzheimerovou chorobou.

Na místě návštěvníci měřili síly v mozkové posilovně. Mohli si vyzkoušet hry na tabletu pro rozvoj mozku od české neziskovky Mentem, opakovat znakování po hostesce, natrénovat žonglování, nebo si zasoutěžit v plnění úkolů na čas.

300 párů Aloisových ponožek čekalo na návštěvníky Metropole Zličín.Zdroj: FB Nadační fond Seňorina

V den zahájení bylo možné na výstavě zakoupit kalendář Všechno je normální a Aloisovy ponožky. Tedy zmatené ponožky, kde je v páru každá jiná. Ponožky s nadsázkou upozorňují na jeden z projevů nemoci a jsou pojmenovány podle MUDr. Aloise Alzheimera, německého psychiatra, který nemoc popsal jako první. Peníze za prodej výrobků jdou v plné výši nejen na podporu nemocných v Centru Seňorina, ale i na šíření povědomí o těžkostech, s nimiž se oni sami a jejich rodiny denně potýkají. Ponožky i kalendář lze koupit i na stránkách projektu.

Výstavu fotografií z kalendáře Všechno je normální doplněnou užitečnými informacemi o nemoci si můžete prohlédnout až do 15. září.

Více k tématu