Víc peněz v důchodu už není jen sen

Myslel jsem, že v důchodu budeme za vodou, když se nám podařilo našetřit na dům a ten ještě před důchodem splatit. Mýlil jsem se. Žena naštěstí nedávno objevila Rentu z nemovitosti.

Foto: iStock

Byli jsme zvyklí žít aktivně. Výlety, kultura, dovolené a radost nám dělala i možnost podporovat naše děti. V důchodu jsme zjistili, že náš dosavadní životní styl je neudržitelný. Vydávali jsme o dost víc, než činily naše důchody. A tak nastalo uskromňování.

Kde sehnat peníze

Začal jsem přemýšlet, jak bychom jako důchodci mohli přijít k penězům. Prodej bytu jsem zavrhl. Stěhovat se mi nechtělo a o prodeji s právem dožití jsem slyšel nejednu smutnou příhodu, jak seniora nový majitel z bytu vystrnadil.

Výhody Renty z nemovitosti:

  • Získáte peníze na cokoli (najednou či postupně).
  • Za života nemusíte nic splácet.
  • Zůstáváte bydlet doma a jste nadále majitelem svého bytu či domu.
  • Můžete žít důstojněji a život si více užívat.

Pak mě napadly naše děti. Dům jednou zdědí, tak by nám mohly finančně přispívat. Ale mají své rodiny a peněz nazbyt taky nemají.

Klasickou půjčku nám kvůli věku jen tak někdo nedá, a když tak za vysoký úrok a hlavně s povinností měsíčních splátek.

Peníze i bez prodeje domu

A pak žena přišla s tím, že nás zachrání Renta z nemovitosti. Musel jsem uznat, že varianta využít náš dům, abychom z něj získali nějaké peníze bez nutnosti ho prodat, mi přišla sympatická.

Renta z nemovitosti je hypoteční úvěr zajištěný nemovitostí – ale za života se nesplácí. Takže když si takto půjčíme peníze, budou jejich splacení řešit až děti, jakmile oba zemřeme.

Chcete vědět víc?

  • Přečtěte si příběhy klientů a odpovědi na nejčastější dotazy na rentaznemovitosti.cz.
  • Vyžádejte si orientační kalkulaci zdarma.
  • Můžete nám také zavolat na tel. 233 321 850.
  • Jsme držiteli licence České národní banky na poskytování spotřebitelských úvěrů.

Důstojný život je zpět

Firma FINEMO.CZ, která Rentu nabízí, brzy získala mou důvěru. Jednali s námi vždy otevřeně a nijak na uzavření smlouvy netlačili. Navíc jsem se dozvěděl, že firmu kontroluje Česká národní banka, tak to mou důvěru ještě posílilo. Nyní dostáváme 10 tisíc Kč měsíčně a já jsem nadšený, že můžeme zase žít náš staronový život plný aktivit.

Pro bezplatnou kalkulaci Renty z nemovitosti stačí vyplnit formulář Získejte kalkulaci Renty, který je součástí tohoto článku. Článek vznikl v rámci PR spolupráce se společností Finemo.

Více k tématu