Jak pomohla Renta z nemovitosti manželům Fridrichovým

Většina seniorů v České republice je relativně bohatá, vlastní totiž nemovitost a peníze v ní mají „zmrazené“. Na českém trhu dnes již existuje řešení, jak se k části peněz z nemovitosti dostat formou Renty z nemovitosti. Ta pomohla i manželům Fridrichovým.

Foto: iStock

Manželé Fridrichovi žijí v pěkném třípokojovém bytě v Praze na Proseku. Do bytu se nastěhovali jako jedni z prvních a v domě se znají s většinou sousedů. Paní Janě je 66 let a její manžel je o 6 let starší.

Manželé měli při odchodu do důchodu našetřeno přes 200 tisíc korun. Ale vzhledem k výši jejich důchodů, dohromady 19 tisíc korun měsíčně, se jim úspory rychle snižovaly. To přitom nemají žádné velké výdaje. Nejvíce utrácejí za provoz domácnosti a za náklady spojené s autem. Jejich jediným nešvarem je kouření, za cigarety utratí téměř 2 000 Kč měsíčně.

Výhody Renty z nemovitosti:

  • Získáte peníze na cokoli (najednou či postupně).
  • Za života nemusíte nic splácet.
  • Zůstáváte bydlet doma a jste nadále majitelem svého bytu či domu.
  • Můžete žít důstojněji a život si více užívat.

Když se v novinách dočetli o Rentě z nemovitosti, tak se o tuto možnost začali zajímat. Zvažovali také možnost prodeje bytu a přestěhování se do menšího.  Ačkoli by prodejem mohli získat větší sumu peněz najednou, přišli by o své známé prostředí a navíc – stěhovat se na stará kolena opravdu nechtěli. Proto se nakonec rozhodli pro Rentu z nemovitosti.

Jsme nadšeni, že jsme se o Rentě z nemovitosti dozvěděli. Perfektně vyřešila náš problém,“ říká pan Fridrich.

Fridrichovi zvolili variantu měsíčních plateb. Po dobu 10 let budou dostávat téměř 9 000 korun měsíčně. Záměr pořídit si Rentu z nemovitosti probrali se svou dcerou.

Chcete vědět víc?

  • Přečtěte si příběhy klientů a odpovědi na nejčastější dotazy na rentaznemovitosti.cz.
  • Vyžádejte si orientační kalkulaci zdarma.
  • Můžete nám také zavolat na tel. 233 321 850.
  • Jsme držiteli licence České národní banky na poskytování spotřebitelských úvěrů.

„Chtěli jsme, aby o našem rozhodnutí věděla. Utrácíme sice naše peníze, ale přeci jen tím ukrajujeme z jejího dědictví. Dcera naše rozhodnutí respektuje,“ vysvětluje pan Fridrich a dodává, že chvíli trvalo, než se rozhodl.

„Ze začátku jsem měl trochu obavy, zda peníze opravdu na účet přijdou. Všechno ale proběhlo hladce a nyní jsem už úplně klidný. Peníze chodí na účet pravidelně a my si můžeme dovolit mnohem víc než dřív, dokonce můžeme občas přilepšit i dceři a vnoučatům. Navíc je byt nadále náš a tak s ním můžeme nakládat po svém,“ uzavírá pan Fridrich.

Pro bezplatnou kalkulaci Renty z nemovitosti stačí vyplnit formulář Získejte kalkulaci Renty, který je součástí tohoto článku. Článek vznikl v rámci PR spolupráce se společností Finemo.

Více k tématu