Velikonoce změní termín výplaty důchodů: Některé dorazí o dva dny dříve

Důchody vyplácené v období velikonočních svátků budou mít změněné výplatní termíny. Ve dvou případech dorazí důchody dříve, v jednom naopak se zpožděním. Další změnu termínu lze čekat v létě.

Foto: České důchody
Česká správa sociálního zabezpečení (ústředí).

Podobně jako v minulých letech přinesou i letošní Velikonoce několik změn ve vyplácení dubnových důchodů. Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) proto připravila užitečný přehled, aby nedošlo ke zbytečným zmatkům.

Zpozornět by měli hlavně důchodci, kteří mají termín výplaty 16. den v měsíci, protože jejich důchody budou vyplaceny dokonce o dva dny dříve.

Nové termíny pro dubnové důchody jsou následující:

  • Výplatní termín 14.4. bude vyplacen 13.4.
  • Výplatní termín 16.4. bude vyplacen 14.4.
  • Výplatní termín 18.4. bude vyplacen 19.4.

Ostatní termíny v dubnu jsou již beze změny.

Změny termínu odeslání důchodů se týkají doručování na bankovní účet i zasílání přes Českou poštu. Dotčeny jsou všechny typy důchodů, tedy starobní, invalidní i pozůstalostní.

S dalšími změnou termínu výplaty je nutné počítat v době červencových státních svátků, kdy slavíme Den věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Den upálení mistra Jana Husa.

Nový termín pro červenec 2022 je následující:

  • Výplatní termín 6.7. bude vyplacen 7.7.

„Důchody se vyplácejí vždy dopředu, a to v pravidelných měsíčních lhůtách. Výplatní termíny důchodů vyplácených ČSSZ jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. ČSSZ zajišťuje výplaty důchodů také do zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem, kam se důchody vyplácejí 15. den v měsíci,“ uvedla Česká správa sociálního zabezpečení.

Foto: České důchody/David Budai

Více k tématu