V důchodu vás uživí váš byt či dům

Těšili jste se na důchod, a když konečně přišel, cítili jste jen zklamání? Z okna svého bytu, na jehož splácení jste celý život tvrdě dřeli, pozorujete se smutkem v očích zahraniční turisty v seniorském věku, jak si cestují a užívají života. Dokonce mohou jít do té drahé restaurace nedaleko vašeho domu a dát si tam oběd, což vy byste si nikdy nemohli dovolit.

Foto: iStock

V podobné situaci se nachází mnoho českých seniorů a všem proudí hlavou stejné myšlenky. Mám vlastní byt v nemalé hodnotě, což znamená, že vlastně sedím na penězích, které ale nemůžu využít?

Přestože jsem milionář, musím v jednom kole přemýšlet nad tím, co si mohu a nemohu dovolit, jaké potraviny kupovat, na jaké léky mám peníze a o nějakém cestování a splněných snech si mohu nechat tak akorát zdát. A tak to nějak vydržím, než umřu.

Výhody Renty z nemovitosti:

  • Získáte peníze na cokoli (najednou či postupně).
  • Za života nemusíte nic splácet.
  • Zůstáváte bydlet doma a jste nadále majitelem svého bytu či domu.
  • Můžete žít důstojněji a život si více užívat.

Senioři ze zahraničí si užívají života a cestují, protože v jejich zemích je naprosto běžným produktem Renta z nemovitosti neboli reverzní hypotéka, která jim umožní, aby využili peníze ze své nemovitosti ještě po dobu svého života.

V České republice ji nabízí společnost FINEMO.CZ, která vlastní licenci od České národní banky na poskytování spotřebitelských úvěrů a je pod jejím pravidelným dohledem.

Senioři si mohou vybrat, zda mají zájem o jednorázovou výplatu, o zasílání pravidelných měsíčních částek či o kombinaci předchozích dvou způsobů.

Chcete vědět víc?

  • Přečtěte si příběhy klientů a odpovědi na nejčastější dotazy na rentaznemovitosti.cz.
  • Vyžádejte si orientační kalkulaci zdarma.
  • Můžete nám také zavolat na tel. 233 321 850.
  • Jsme držiteli licence České národní banky na poskytování spotřebitelských úvěrů.

Získané peníze mohou využít úplně na cokoliv, ať už na nákup zdravějších potravin, na zútulnění bydlení, na splnění cestovatelských snů a dalších věcí. Mohou tak důstojně prožít stáří, aniž by museli živořit.

Pro bezplatnou kalkulaci Renty z nemovitosti stačí vyplnit formulář Získejte kalkulaci Renty, který je součástí tohoto článku. Článek vznikl v rámci PR spolupráce se společností Finemo.

Více k tématu